Design & Technik Stúdió

Blog

Hogyan vásároljunk mosogatót? (4.rész)

2022.07.15 17:45
Hogyan vásároljunk mosogatót? (4.rész)

Az igényeinkhez mérten ideális mosogató kiválasztásához az első ezzel a témával foglalkozó cikkünkben már sorra vettük az anyagválasztás és a színválasztás szempontjait, aztán a másodikban a kényelem, az elhelyezés és a megfelelő szekrény méret jelentőségét vizsgáltuk meg, majd a harmadik részben a stílus és a megfelelő forma volt terítéken, negyedik azaz befejező részünkben pedig a beépítési lehetőségeket és a csapokat vesszük górcső alá.

Mosogató medencék és csapok, kiegészítők beépítési lehetőségei 

 

A mosogatók legismertebb beépítési módozata a felülről történő beépítés. Viszont van lehetőség alulról, vagy (speciális munkalapoknál, pl. Akril, kompozit kő) szintbeépítésre is.  

A szintbe beépítés igényét a rendeléskor jelezni kell, ugyanis ilyenkor a mosogató széle speciálisan kerül kialakításra. És hogy honnan tudjuk, hogy az általunk választott mosogató esetén milyen lehetőségekben gondolkodhatunk? A konyhai munkalapba történő beépítési módozatokat a katalógusban a mosogatók melletti kis ikonok jelzik. 

Beépítési ikonok

A mosogatókon több előkészített furat biztosítja a csapok és kiegészítők (csap, mosogatószer adagoló, dugómozgató ) beépítési lehetőségét. Bizonyos márkák esetében, kérésre további furathelyeket is lehet kérni. A plusz helyek igényét szintén megrendeléskor jelezni kell. 

Az előkészített furathelyek egyszerűen kitörhetőek ( pl. Blanco ), felülről közepes erősséggel egy csavarhúzót megütve. Viszont vannak olyan típusok is, ahol (pl. az Elleci ) kikönnyített csaplyukat csak gyémántfejes körkivágóval lehet kialakítani a furatokat. A mosogatók a csaphely szakszerű kitörésénél, fúrásánál nem sérülhetnek! Egyes esetekben néhány márkánál amennyiben speciális igény van rá a mosogatók + csaphelyét előre is kialakíthatják a megadott ponton, így a megrendeléskor már a furathellyel kialakított mosogatót kapja a megrendelő. A gyártás során előkészített furatokon felül +-ban kért furat elkészítését követően cserére vagy a vásárlástól való elállásra nincs lehetőség! 

 

Csapok  

Például a Blanco SILGRANIT mosogatókhoz SILGRANIT-Look felületű színazonos csapok rendelhetők. A legtöbb márkánál elérhető a színazonos csaptelepek választéka. A színválasztási lehetőséget a katalógusok tartalmazzák. Ha katalógust szeretne kérni, írjon nekünk vagy hívjon minket bátran és eljuttatjuk Önhöz a kért anyagot! 

Fontos gyakorlati plusz információ, hogy megrendelésük, szállításuk a mosogatókéval megegyező, de külön rendelve a csapoknál szállítási/postázási költséget számolunk fel. 

A csapok többsége nem a mosogatókkal megegyező technológiai kialakítású, felületük festett, így minimális színeltérés lehetséges. Általában kétszínű megjelenésűek pl. Színazonos/króm, gránit mosogatóval megegyező szín és krómozott felület. (pl. Blanco TIVO-S). 

 

Blanco Tivo S

Reméljük több részes (korábbi részek: 1. Rész, 2. rész, 3.rész) összefoglalónk segítségére lesz mosogató vásárlás esetén. Ha konyhabútor tervezésben/felújításban gondolkodik, akár a komplett folyamatban örömmel állunk rendelkezésére. De ha már csak a tökéletes mosogató hiányzik, akkor is keressen minket bizalommal

Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével!

 

D&T2000

FOGLALJON HOZZÁNK IDŐPONTOT!D&T STÚDIÓ