Design & Technik Stúdió

Blog

Hogyan vásároljunk mosogatót? (3.rész)

2022.06.30 15:09
Hogyan vásároljunk mosogatót? (3.rész)

Az igényeinkhez mérten ideális mosogató kiválasztásához az első ezzel a témával foglalkozó cikkünkben már sorra vettük az anyagválasztás és a színválasztás szempontjait, aztán a másodikban a kényelem, az elhelyezés és a megfelelő szekrény méret jelentőségét vizsgáltuk meg, ebben a részben pedig a stílus, a forma és a méret lesz terítéken.

Stílus 

A stílus természetesen teljesen szubjektív, személyes preferencia és ízlés kérdése, de azért azt szoktuk tanácsolni, hogy kérjen segítséget szakembertől (pl. konyhabútor tervező), akivel átbeszélik a stílust és a dizájnt, ami legközelebb áll Önökhöz és legjobban passzolna az otthonukba. Így a személyre szabott konyhabútor tervek ezek figyelembevételével készülnek. 

A konyhabútor pedig többek között attól lesz stílusos és harmónikus, ha az egyes elemei és kiegészítői is passzolnak egymáshoz színben, anyagban és dizájnban is így természetesen a mosogatótálcának is minden esetben illeszkednie kell a konyhához. Ehhez tudunk egy kis mankót adni a modelljeink közötti könnyebb eligazodáshoz: 

Elleci 

Modern, minimalista stílus: QUADRA és TEKNO sorozat 

Modern, de lágyabb vonalak: EGO sorozat 

Rusztikus konyha: FOX, LIVING, MASTER sorozatok 

 

Forma 

 

A megfelelő forma kiválasztása már nem csak esztétikai ízlésünk függvénye, nagyban függ attól is, hogy mekkora hely áll rendelkezésünkre. 

Ezek a mosogató kialakításától függően, alábbiak lehetnek: 

1. Egymedencés: Az egy nagy medencés típus esetleges kiegészítőivel számtalan lehetőséget kínál. A kisebb méretű 790x500 mm-es modellek, kisebb helyen biztosítják a fent leírt megoldásokat. 

Az egymedencés mosogatók közül kerek (jó példa erre a bal oldali képen látható Blanco Rondoval 45 modell) és szögletes modellek is rendelkezésre állnak, igazán helytakarékos megoldást kínálva a kisebb méretű konyhákhoz. 

egymedencés Blanco Elleci

 

2. Egymedencés + gyümölcsmosó: Ennél a típusnál az egymedencés modell kiegészül egy kis medencével melyet evőeszköztartóként is használhatunk, de a köznyelven jól ismert konyhamalacot is ide szokták bekötni.

3. Egymedencés csepegtetős 

Elleci egy medencés és csepegtetős mosgatók

4. Kétmedencés: Ez lehet egyforma, vagy eltérő méretű medence is. 

Elleci két medencés mosogatók

5. Egymedencés (látszó előlapos): És külön kategóriába sorolhatjuk azokat az egymedencés mosogatókat,melyeknek látszik az előlapja: Erre a formára jó példa a képen látható több színben is kapható gránit Globe modell az Elleci márkától, mely elhelyezhetőségét tekintve is sokoldalú, mivel munkalapra és alá is építhető, illetve letisztult stílusának köszönhetően egy ipari vagy akár egy klasszikus környezetben is elhelyezhető és esztétikus látványt nyújt. 

Egy medencés látszó előlapos Elleci mosogató

6. Asszimetrikus kétmedencés: Az aszimmetrikus kétmedencés modell a nagyobb edények mosogatásához kínál kényelmes megoldást. 

7. Sarok modellek: A sarok modellek különleges megoldást kínálnak a nehezen kihasználható sarkok praktikus kialakításához (pl: EGO-ESA, MASTER-CORNER, TEKNO-CORNER) 

Ezek közül mindenki saját mosogatási és szárítási szokásainak megfelelően kell, hogy döntsön; van, aki a csepegtető részen szárítja az edényeit kosárban, de van olyan is, aki jobban szereti a másik medencébe süllyesztve elrejteni a csepegtető kosarat. A mosogatókhoz rendelhető kiegészítők, minden egyedi igényre adnak lehetőséget. 

Méret

Az 1000x500 mm-es mosogatók általában rendelkeznek külön gyümölcsmosó résszel, mely az eredeti funkcióján felül remekül alkalmas az evőeszközök, kisebb poharak, csészék külön gyűjtésére. 

A 1160x500 mm-es modellek a nagy konyhák minden igényt kielégítő kiegészítői lehetnek. 

Reméljük újabb összefoglalónk segítségére lesz mosogató vásárlás esetén. Ha konyhabútor tervezésben/felújításban gondolkodik, akár a komplett folyamatban örömmel állunk rendelkezésére. De ha már csak a tökéletes mosogató hiányzik, akkor is keressen minket bizalommal

Folyt.köv. 

Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével!

 

D&T2000

FOGLALJON HOZZÁNK IDŐPONTOT!D&T STÚDIÓ