Design & Technik Stúdió

Blog

Hogyan vásároljunk mosogatót? (1.rész)

mosogatók
Szűrés törlése
2022.06.07 22:10
Hogyan vásároljunk mosogatót? (1.rész)

A konyhában a főzés/sütés mellett a legtöbb időt az edények és egyéb konyhai eszközök tisztán tartásával töltjük. Ezért aztán egyáltalán nem mindegy, hogy ezt milyen minőségű és kialakítású mosogatónál végezzük.

Elsőre azt gondolhatnánk, hogy mosogatót választani egyszerű, de korán sem annyira az! Ugyanis amit a vásárláshoz mérlegelnünk kell az nem csak a méret és a szín. 

Ha alapos, átgondolt döntést akarunk hozni, a kérdés ennél sokkal összetettebb és több tényezőt kell figyelembe vennünk, mint gondolnánk. És miért ne akarnánk jól megválasztani valamit, amit minden nap hosszú perceken át használunk? 

Nos az általunk összeállított cikksorozatban összeszedtük, hogy mikre érdemes odafigyelni annak érdekében, hogy az igényeinkhez mérten a legoptimálisabb döntést hozzuk és ne csalódjunk használat közben a választott mosogatóban.  

Anyagválasztás 

 

Érdemes időtálló, strapabíró darabot választani. A mindennapos használat miatt a konyha ezen részletét mindenképpen érdemes jobb minőséget garantáló gyártótól választani. De honnan tudhatjuk melyik a jó minőségű? Az anyag minőségét az alapanyagok és annak felhasználása vagyis a gyártási folyamat határozza meg.  

Jó példa erre az alapanyag és a gyártás prémium minősége alapján a nálunk kapható Elleci márka, amely Olaszország piacvezető gránit mosogatótálca gyártója, a mosogatótálca ágazatában már több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik.  A márka minden terméke Olaszországban készül olasz alapanyagból. Az anyagok és a termékek tervezésétől kiindulva a teljes gyártási folyamatot egészen a késztermék létrejöttéig mérnökökből, tervezőkből és kutatókból álló szakgárda felügyeli. Ennek köszönhetően felső kategóriás minőségi szabványok kerülhettek bevezetésre a különleges vásárlói és piaci követelményeknek való megfelelés érdekében.  

Elleci globe mosogato

Mosogatóik 80% gránitörlemény és 20% műgyanta keveréket tartalmaznak és egy speciális öntési eljárással készülnek, mely eljárás az öntési technológiák között a csúcskategóriává vált. (G.P.S. technológia). És hogy mit eredményeznek ezek az alapanyagok és eljárás? Ezek a következő tulajdonságokkal vértezik fel az Elleci több mint 1000 féle mosogatótálcáját: 

- 100% folttaszító hatás 

- Nagyobb ütésállóság 

- Lágyabb és a karcokkal szemben ellenállóbb felület 

- Fokozott ellenállás a hősokkal szemben  

- UV-védelem, nincs fakulás az idő múlásával 

- Antibakteriális védelem 

 

Színválasztás 

 

Természetesen a mosogatók stílusát nagyban befolyásolja színük is, hiszen az antik fehér szín meglágyítja a picit szögletesebb vonalakat is, míg egy metál króm színű mosogató remekül fog illeszkedni a modern rozsdamentes felületű háztartási gépekhez lágyabb vonalakkal is.  

A mosogatók színét igazíthatjuk a konyhabútor, a burkolat vagy a háztartási gépek színéhez is amennyiben különálló konyháról beszélünk. Ha pedig amerikai konyhás nappalink van és az egész térben törekszünk a harmóniára, még több mindent, akár a nappali bútort is figyelembe kell vennünk a mosogató stílusának és színének kiválasztásakor.  

Ha kíváncsi példaként egy minden igényt lefedő mosogató szín választékra, akkor csak nézze át, az Elleci gránit és inox (rozsdamentes) mosogató kínálatunkat. Az Elleci rozsdamentes acél és kompozit mosogatótálcái lefedik a piac teljes szín és felület választékát a fekete, a fehér, a barna és a szürke különböző árnyalatain át egészen az ezüstig. (14 féle szín) 

Elleci mosogatok

A mosogató színválasztásakor azonban az esztétikai szempontok mellett érdemes figyelembe venni a lakhelyünkön a víz keménységét. Ugyanis minél keményebb a víz a hálózatban, annál több vízkövet tartalmaz, az pedig hajlamos a mosogató medence aljára, és csaptelepek kifolyó szűrőjében leülepedni és fehér csíkokat, dugulást (szűrőben) okozni.  

Ugyan léteznek házi praktikák, hogy megszabaduljon a fehér csíkoktól pl: gránit mosogatókhoz ajánlott vízkő tisztítószerek, vagy rendszeres ecetes áttörléssel, mégis talán egyszerűbb olyan világosabb színt választani - ha kemény otthonukban a víz -, hogy az embernek ez ne okozzon folyamatos fejtörést. Ilyen esetben ajánlott szürke vagy világos színű mosogatót választani, ha a bútor munkalap színe ezt megengedi. 

A színválasztás kapcsán érdemes még megjegyezni, hogy a monitoron vagy a katalógusban látott szín eltérhet a valóságtól, ezért érdemes szakkereskedésben pl. bemutatótermünkbe ellátogatni és meggyőződni a valós színminta kollekcióból. így biztosan elégedettek leszünk az eredménnyel. Ez főként internetes vásárlás esetén javasolt. Színválasztáshoz - ha megoldható -, vigyünk konyhai munkalap mintát és kérjük ki az eladó véleményét. 

Reméljük összefoglalónk segítségére lesz mosogató vásárlás esetén. Ha konyhabútor tervezésben/felújításban gondolkodik, akár a komplett folyamatban örömmel állunk rendelkezésére. De ha már csak a tökéletes mosogató hiányzik, akkor is keressen bennünket bizalommal!  

Folyt.köv.

Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével!

 

D&T2000

FOGLALJON HOZZÁNK IDŐPONTOT!D&T STÚDIÓ