Design & Technik Stúdió

Blog

Praktikus ötletek kis konyhák beépítéséhez (2.rész)

2022.10.31 14:05
Praktikus ötletek kis konyhák beépítéséhez  (2.rész)

Ahogy előző cikkünkben már írtunk róla, kis alapterületű konyha esetén sem kell lemondanunk a teljes funkcionalitásról, ugyanis jól átgondolt tervezéssel és praktikus megoldásokkal kényelmes, használható konyhát tudunk kialakítani kis térben is. Ennek eléréséhez további hasznos tanácsokat gyűjtöttünk össze. 

GURULÓ KONYHASZIGET

Konyhasziget helyett kis térbe használhatunk  kicsi, guruló asztalkát, mely extra munkafelületet jelent és alul plusz tároló helyet is biztosít ráadásul teljesen mobilis. 

 

 

FŐZŐLAP KÉT ÉGŐVEL

Pici konyhában valószínűtlen, hogy szükség lenne 4 égőre vagy lapra egyszerre. Egy keskenyebb modellel helyet takaríthatunk meg a pulton, az égők kisebb száma pedig semmit nem von le a hatékonyságból. Erről korábbi cikkünkben írunk bővebben.

 

 

POLC A HŰTŐ OLDALÁN

Még a hűtő oldalsó felülete is kihasználható egy mágnesesen tapadó kis extra polc segítségével 

 

 

SAROKSZEKRÉNYEK, KESKENY POLCOK

A keskeny rések és sarkok is alakíthatóak kihasznált területté sarokszekrények és/vagy polcok segítségével. Ilyen esetekben mindenképpen érdemes elgondolkodni egyedi tervezésű bútoron, hogy minden az egyedi méretekhez készüljön a maximális helykihasználás érdekében. Ennek további előnyeiről korábbi cikkünkben is olvashat.

 

sarok_polcok

 

POLCOK ALATTI HELY

A nyitott polcok alatti hely is könnyedén válhat hasznosított területté az erre a célra készült, könnyen a polcra húzható szervezőknek,polcoknak, akasztóknak köszönhetően.

Polc alatti akasztó

 

 

OPTIKAI TÉRNÖVELÉS

A színekkel is növelhetjük optikailag a teret sok fehér illetve világos felülettel és a tükör használata is tágasság érzetet ad amellett, hogy nagyon elegáns hatást kelt. 

 

Tükör a konyhában

 

KONYHASZEKRÉNYBE ÉPÍTETT HŰTŐSZEKRÉNY

Kényelmetlenebb használni, mint egy magas hűtőt, de ha a helytakarékosság a legfőbb szempont és egy kisebb kapacitás is elég, akkor jó megoldás lehet, ha a hűtőszekrény és a fagyasztó a konyhaszekrénybe építve kap helyet. 

 

Ha úgy gondolja, hogy kis konyhájának optimális kialakításához segítséget kérne, keressen minket bizalommal!

 

A képek forrása: Saját, Pinterest

Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével!

 

D&T2000

FOGLALJON HOZZÁNK IDŐPONTOT!D&T STÚDIÓ