Design & Technik Stúdió

Blog

Miért terveztessen egyedi konyhabútort? (1.rész)

2022.08.30 10:34
Miért terveztessen egyedi konyhabútort? (1.rész)

A konyha egy lakás lelke, hiszen nemcsak főzésre használjuk, hanem közösségi tér funkciója is van. Sok család együtt étkezik benne, megbeszélik a napi ügyeket, együtt kávéznak a barátok, és a vendégek is sokszor itt foglalnak helyet. Nem mindegy tehát, hogy milyen módon öltöztetjük fel és milyen időtávban gondolkodunk, vagyis milyen konyhabútort választunk.  

Egy jól megtervezett, saját igényeinkre szabott konyha kényelmes használatot jelent a mindennapokban és tökéletesen illeszkedik lakásunkba. Ha van rá lehetősége, hogy konyhafelújításba kezdjen, érdemes megfontolni ezt az egyszeri, de hosszú távra szóló befektetést. Lássuk a konkrét előnyeit annak, ha nem szabvány bútort választ az ember. 

 

AHÁNY KONYHA, ANNYI KÜLÖNBÖZŐ ADOTTSÁG 

Egy építkezés esetén az ember szabad kezet kap konyhája méreteinek meghatározásában, de a legtöbb egy kész ház adottságaihoz kell alkalmazkodni. Adott egy ilyen-olyan méretű és elrendezésű helyiség, amiből szabvány bútorokkal nem mindig lehet kihozni a maximumot. Főleg kisebb méretű konyháknál nagyon fontos, hogy ne maradjanak kihasználatlan sarkok, hiszen minden fontos funkciót be kell valahogy sűríteni egy pici térbe úgy, hogy még komfortos is legyen. Az sem mindig igaz, hogy a szabvány bútor olcsóbb, sokszor ez csak addig igaz, amíg nem szeretné az ember hozzá a sarokelemeket, vagy a plusz költségért árult alapvetően szükséges funkciókat. 

 

egyedi konyha

IGAZÍTSA KONYHÁJÁT SAJÁT IGÉNYEIHEZ 

Nem mindegy az sem, hogy mire használod a konyhádat. Ha imádsz sütni-főzni, akkor gondolni kell arra, hogy legyen elegendő munkafelület, ráadásul az alapanyagoknak sem árt a sok tároló. De ha ritkán használod a tűzhelyet, inkább csak egyszerűbb ételeket dobsz össze, és rendelsz, akkor lehet, hogy egy óriás főzőlap és a dupla sütő helyett jobban örülsz annak, ha jut hely egy bárszékekkel körberakott pultnak és egy borhűtőnek. 

 

EGYEDI TERVEZÉS

Az egyedi konyhabútor nagy előnye, hogy egy profi szakember segít a tervezésben, aki minden olyan kérdést feltesz már a folyamat legelején, ami szükséges ahhoz, hogy maximálisan elégedettek legyünk a végeredménnyel. Sok olyan dologra gondol, ami nekünk esetleg nem jutna eszünkbe, és amin csak a használat során kezdenénk el bosszankodni. És mint tudjuk, utólag módosítani egy konyán nagyon költséges mulatság. Ráadásul szükségünk lesz műszaki tervekre is, hiszen a konyhabútor beépítése előtt a megfelelő helyekre be kell vezetni az áramot, illetve szükségünk lesz konnektorokra, a vízvezetékek elrendezésére vagy csatornázásra. Egy szakértő ebben is segít, nem maradunk magunkra ezekben a dolgokban. 

egyedi konyha_2

MAGAS MINŐSÉG 

Ha megfelelő konyhastúdiót választunk, biztosak lehetünk a magas minőségben. Fontos, hogy olyan szakembert válasszunk, aki nem csak pár éves garanciát vállal a munkájára, így biztosak lehetünk benne, hogy a legjobb minőségű alapanyagokkal és a legmagasabb minőségű kivitelezéssel készül el a konyhabútorunk és tökéletesen illeszkedik majd a konyhánkhoz, ezzel is csökkentve a károsodás kockázatát. 

(folyt.köv.)

Ha úgy gondolja, hogy az Ön számára is az egyedi konyhabútor lenne a legjobb megoldás, keressen minket bizalommal!

 

Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével!

 

D&T2000

FOGLALJON HOZZÁNK IDŐPONTOT!D&T STÚDIÓ