Design & Technik Stúdió

Falmec NRS páraelszívók

konyhagépek
Szűrés törlése

Falmec Silence - NRS® zajcsökkentő rendszer

Teljes Falmec NRS páraelszívók választéka

 

A FALMEC cég - felismerve az egyre növekvő vásárlói igényeket a folyamatosan fejlődő konyhatechnológia területén - kifejlesztette a legcsendesebb zajcsökkentő rendszer gyártását – ezek a külső motoros megoldások, valamint belső motorok esetén az NRS® rendszer, melyek még nagyobb komfortérzetet biztosítanak a vásárlóknak.

 

Falmec VERSO NRS

Nos ennek a korszaknak már vége. Az olasz Falmec –Európa egyik legnagyobb konyhai páraelszívó gyártója- cég kutatói megtalálták a megoldást. A cég megalapítása óta fontos célkitűzése, hogy olyan készülékeket tervezzen, és olyan megoldásokat keressen, ami az elszívók működése és ezek környezetre gyakorolt hatásai összhangban legyenek. Ennek hatására fejlesztette ki az ún. NRS® Noise Reduction System-et (Zajcsökkentési rendszer), ami egy új rendszer, és amely hihetetlen eredményeket eredményez a hangcsökkentés, a konyhai elszívók zajártalom területén is. E technológiának köszönhetően a légáramlás kivezetésnél történő optimalizálása megszüntet minden ellenállást – amely a fő oka minden zajnak, mely a konyhai elszívó működtetése során keletkezik.

 

 

Az új Falmec NRS® rendszerrel 86%-kal csendesebbek a készülékek.

 

A Falmec folyamatosan keresi a lehetőségeket és a technikai megoldásokat az elszívók zajának csökkentésére. Nagyobb hatékonyság, jobb energiafelhasználás, kisebb zaj és fogyasztás. Az új NRS® rendszert a Falmec olyan laboratóriumokkal együtt fejlesztette ki (többek között Roberto Da Forno professzorral a Padovai egyetem aerodinamikai tanszékének docense), melyek az aerodinamika tanulmányozására specializálódtak. Az együttműködés, a hangelnyelő anyagok felhasználásán túl, olyan eredményeket hozott, melyek eddig elképzelhetetlenek voltak. Az elszívón áthaladó légáramlás dinamikáját direkt erre kifejlesztett szoftverek segítségével tanulmányozták; ami lehetővé tette a Falmec számára, hogy úgy tervezze a készülékeket, hogy a légszállítás optimalizálása mellett lecsökkentse az ellenállást, amely a zajok fő forrása a levegőkivezetése során. A Falmec szintén jelentős időt és forrást fektetett be olyan új anyagok tanulmányozásába, melyek a legjobban megfelelnek eme speciális felhasználásnak a hangelnyelő képességüknek köszönhetően. Ezeket az anyagokat úgy tervezték, hogy a légmozgás keltette zajokat elnyeljék, így tovább csökkenjen a már a légáramlás optimalizálásával lecsökkentett zajszint.

 


 

Falmec ezáltal kijelentheti, hogy megalkotta a világ legcsendesebb konyhai szagelszívóját! Egy készülék, amely szinte hangtalanul működik.

 

 

Falmec NRS páraelszívók: FLIPPER NRSGRUPPO INCASSO NRS - LUMINA EVO NRS - PLANE NRS - LUMEN NRSVERSO 85 NRSVIRGOLA NRS - ZENITH NRS

 

A "zajérzékelés" logaritmikus függvény szerint alakul: Minden egy decibel csökkenés 20% -ot jelent a zajérzékelésben. Tehát megállapíthatjuk, hogy 3 dB csökkenés esetén a zajártalom a felére csökken.

 

 

A megfelelő eredmények elérése érdekében, és hogy az NRS rendszer hatásfokát a zajcsökkentés terén maximálisan elérjük, a Falmec javasolja a készülékek felszerelése során figyelembe venni annak pontos leírását.

A maximális eredmény eléréséhez elengedhetetlen, hogy az elszívót az előírt átmérőjű kivezető (merev-falú) csővel vezessük ki, azaz a csatlakoztatás a speciális hangelnyelő csatornával (csővel), valamint a készülékhez mellékelt kiegészítővel történjen.

 

Új, nagy teljesítményű karbantartható aktívszén-szűrő.

 

Az új NRS® rendszer a legjobb eredményt a szabadba (falon át a kültérbe) való kivezetés esetén garantálja. A Falmec kihangsúlyozva ajánlja ezt, illetve alkalmazzuk a zajcsökkentő NRS elemek használatát. A készülék keringtetéses üzemmód használata esetén, egy újonnan kifejlesztett aktívszén-szűrőt ajánlunk a levegő tisztításához. Az NRS elszívókhoz kapható egy új típusú aktívszén-szűrő, melynek tisztítási kapacitása és hatékonysága jóval erősebb az átlagosnál.

Technikai jellemzői:

- Regenerálható és újra felhasználható
- 75%-os hatékonyság
- Optimális használat esetén a szénszűrőket háromhavonta „regenerálni” kell.
- A filtert csak háromévente kell cserélni. (optimális használat esetén)
- Fém fogantyú
- Alumínium keret

 

Hogyan kell karbantartani?

Vegyük ki a szénszűrőt a készülékből, tegyük be a mosogatógépbe, de legfeljebb 65 C fokos programmal mossuk ki. (Ügyeljünk arra, hogy más ne legyen a készülékben!) Száradás után tegyük be 10 percre 100 C fokos sütőbe, ezután újra használhatjuk a szénszűrőt. Ha a gyártó által adott leírást betartjuk, akkor csak háromévente kell cserélni a filtert.

 

Teljes Falmec NRS páraelszívók választéka

 

Falmec ELLE