Design & Technik Stúdió

Blog

Praktikus ötletek kis konyhák beépítéséhez

2022.10.26 09:57
Praktikus ötletek kis konyhák beépítéséhez

Kis alapterületű konyha esetén sem kell lemondanunk a teljes funkcionalitásról, ugyanis jól átgondolt tervezéssel és praktikus megoldásokkal kényelmes, használható konyhát tudunk kialakítani kis térben is, ahol az esztétikum sem szorul háttérbe. Ennek eléréséhez összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot. 

FÜGGÖNY HELYETT ROLÓ

Ha kicsi a konyha, akkor jobb vagy teljesen elhagyni a függönyt, vagy modern rolót tenni az ablak elé, ami sokkal helytakarékosabb és egy jól megválasztott roló ugyanúgy tud hangulatot adni a térhez. 

TÉRKIHASZNÁLÁS PADLÓTÓL PLAFONIG

Ha kicsi a tér de nagy a belmagasság, érdemes akar plafonig kihasználni a teret. A magasabb polcokra mehetnek dekorációk vagy ritkábban használt eszközök, amiket aztán fellépő segítségével könnyedén elérhetünk, ha szükség lenne rá.

A fellépő elrejtésére is van megoldás: Pl. Lábazatba építhető fellépő 

 

Lábazatba építhető fellépő

A MOSOGATÓ KÉRDÉSE

Kis konyhában sem kell lemondani a mosogatógép nyújtotta extra kényelemről mivel vannak ilyen paraméterekre tervezett modellek. Egy 45cm-es, keskeny modell még szűkösebb helyre is beépíthető

HELYTAKARÉKOS ÉTKEZŐASZTAL

Kis helyen is lehet étkezőnk akár toldható asztallal, lehajtható asztallappal de a fix asztal nem javasolt. Kis konyhák praktikus kiegészítője lehet egy falra szerelt, lehajtható asztal lap, könnyen elpakolható vagy összecsukható kis székekkel vagy létezik ennek konyhabútorba tolható megoldása is.

Kihúzható asztal

ABLAK ALATTI HELY

Ha a fűtés miatt nem ütközünk megoldhatatlan akadályba, akkor nyugodtan építsük be az ablak alatti helyet is a maximális helykihasználás elvén. 

AMERIKAI KONYHÁS NAPPALI

Pici lakásokban népszerű megoldás a külön (de használhatatlanul kicsi) konyha helyett inkább egy térbe helyezni a konyhabútort a nappalival. Ha nem tartozunk azok közé, akik túlságosan aggódnak a főzés közben terjengő szagok miatt, akkor a nyitott tér sokkal használhatóbb, kényelmesebb megoldás lesz (a zónák elválasztására is tökéletes kis étkező pult pedig nagyon praktikus extra munkaterület) – szellőztetéssel, komolyabb szagelszívóval  pedig hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ma már számos design elszívó közül is választhatunk,ami esztétikumban kifejezetten hozzáad a térhez. Pl: Cata LEGEND 6000 XGBK és Cata THALASSA 600 XGBK/F 

Cata Thalassa és Legend

Ha úgy gondolja, hogy kis konyhájának optimális kialakításához segítséget kérne, keressen minket bizalommal!

 

Folyt. köv.

 

Köszönjük, hogy megtisztelt figyelmével!

 

D&T2000

FOGLALJON HOZZÁNK IDŐPONTOT!D&T STÚDIÓ