Design & Technik Stúdió

Ballerina Küchen

Ballerina Küchen bútorgyár rövid története

Ballerina logo

A német Ballerina konyhabútor gyár az 1950-es években alakult a kelet Westfalia tartomány Rödinghausen városában, amely a hetvenes évektől már kizárólag konyhabútorra specializálódott. A cég családi vállalkozás, közepes méretű vállalat, amely saját image-el rendelkezik, csak az egyéni vásárlókra fókuszál. Ballerina gyár mára közel évi 25.000 darab kiváló minőségű konyhabútort állít elő, ebből több mint 50%-ot exportra a világ számos országába. A cég jelenleg 30.000 négyzetméteres gyár-területen közel 300 munkatárssal dolgozik, forgalmuk meghaladja az évi 50 millió eurót. Csúcstechnológiájú gépparkjukat évente folyamatosan megújítják.

 

2017-2018 Németország kedvenc konyha márkája

A legkedveltebb német konyhabútor márka.

A német vásárlók megítélése szerint 2017-2018-as évi felmérésében a Ballerina-Küchen első helyet szerzett. A Deutschland Test és a FOCUS Money megerősítése szerint: a Ballerina-Küchen Németország egyik legkedveltebb márkája. Egy németországi fogyasztói tanulmányban a céget "Vásárlók kedvence 2018"-ként, az 1. helyre választották, elnyerte az arany díjat.

 

Ballerina EDITION 2716 konyha részlet

Ballerina minőség, környezetbarát gyártás.

A Ballerina által használt anyagainak minősége meghaladja az átlagos iparági szabványt, köztük a tömör faanyagot, a 22 mm vastag polimerrel fóliázott homloklapot és a kemény belső karosszéria bevonatokat.

Minden konyha a Nürnbergi LGA-Qualitätsservice GmbH GS-minőségi bizonyítvánnyal ellátott.A "toxproof-tanúsítvány" garantálja, hogy a gyártási folyamat alacsony kibocsátású, továbbá a bútorok nem bocsátanak ki káros anyagokat a levegőbe.

A forgácslapok az emissziós E1 kibocsátási kategória határértékei alatt vannak, a DIN68761 és a DIN68765 szabványnak megfelel (veszélyes anyagok szabályozása és érvényes ETB-irányelvek).

 

Díjak, Design Award díjas "Y" konyha.

A Ballerina-Küchen 2018-ban elnyerte a német szakértői zsűritől a German Design Award dijat. A German Design Council 2018 zsűrije megerősíti: A Ballerina konyha olyan innovatív termékekket gyárt, amelyek úttörő szerepet játszanak a nemzeti és nemzetközi formatervezési körökben. Az "Y"-konyha újra bebizonyította, hogy a konyha - különösen a főzőszigetek - a ház központi eleme. A German Design Award világszerte az egyik legismertebb formatervezési verseny, és jó hírnevet élvez a mesterségek körében. Az a cég amely a Design Award díjat nyert méltán lehet bűszke, mert sikeresen bebizonyította, hogy legjobb a szakmában.

 

 

Megérkezett az új 2022-es BALLERINA Konyha katalógus!

 

 Ballerina Katalógus innen letölthető

Ballerina Avantgarde Katalógus innen letölthető